UPN Obrazci

V petek, 27. 5. 2011 bo na razpolago program za tiskanj UPN: http://www.zbs-giz.si/ Program bo omogočal vnos in prenos podatkov iz XML. Biromatik bo naredil izvoz podatkov iz virmanov, plač, AF, …

Splošno o programu

Program IzpisUPN je namenjen izpisovanju univerzalnih plačilnih dokumentov UPN na ustrezne obrazce v skladu s standardom, ki je na voljo na spletnih straneh ZBS. Poleg izpisa, program podpira prenos vnesenih podatkov v formatu ZBS-XML 2.2. Program je zasnovan kot eno uporabniška različica, zato ne podpira hkratnega dela več uporabnikov na istih podatkih.

Testiran je za delo na 32 bitnih operacijskih sistemih Windows XP (SP3), Windows Vista (najmanj SP1) in Windows 7. Pred namestitvijo morate imeti na računalniku nameščen Microsoft .NET Framework 3.5 ali višji. Če imate vklopljeno posodabljanje operacijskega sistema, je .NET po vsej verjetnosti že nameščen, v nasprotnem primeru, bo namestitveni program zahteval namestitev preko spleta.
Za pregled pomoči, program uporablja pregledovalnik PDF datotek. Če nimate nameščenega pregledovalnika PDF datotek, ga namestite, v nasprotnem primeru, pomoč ne bo dostopna. Pregledovalnik je brezplačno na voljo na spletu (npr. Abobe viewer).

Priporočamo, da pred namestitvijo programa, namestite vse popravke, ki jih predlaga proizvajalec operacijskega sistema.